Ķirbju un rozmarīna pasta

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Ķirbju un rozmarīna pasta

Sastāvdaļas

  • Ķirbis
     500 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Čili pulveris
     1 Tējkarotes
  • Rozmarīns
     1 Tējkarotes
  • Saldais krējums
     250 g
  • Siers
     50 g
  • Makaroni
     500 g
  • Ūdens
     600 ml
  • Buljona kubiņš
     1 gab.
  • Eļļa
     50 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī sātīgā ķirbju un rozmarīna pasta ir ideāls risinājums aukstiem rudens vakariem. Krēmīgā mērce, kas pagatavota no svaiga ķirbja un aromātiskiem garšaugiem, sasildīs Jūsu sirdi un dvēseli!

Sagriež ķirbi gabaliņos.
Noloba 3 ķiploka daiviņas un sagriež.
Sakarsē pannu un olīveļļā apcep ķirbi. Kad ķirbis ir apcepies, pievieno ķiploku, rozmarīnu, čilli un pievieno buljonu.
Uzliek vāku un vāra, līdz ķirbis ir mīksts.
Tad sablenderē visu krēmīgā konsistencē.
Pievieno saldo krējumu, pierīvē mazliet siera, visu uzvāra, lai iegūtu vienmērīgu konsistenci.
Vienlaikus novāra makaronus, ievērojot instrukciju uz iepakojuma.
Novārītos makaronus pievieno ķirbju mērcei, pievieno sarīvētu sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes