Sastāvdaļas
-
Ķirbis Muskata700 g
-
Puravi (gaišais gals)0.5 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Burkāns1 gab.
-
Vīnogu kauliņu eļļa40 ml
-
Zemesriekstu sviests1 ēdamk.
-
Vistas buljons1.5 L
-
Auzu krējums200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Attīri un sagatavo ķirbi un garšaugus cepšanai.
Notīri un sagriez mazākos, bet neregulāros gabalos.
Katlā lej eļļu un apcep visus, līdz izdalās cukuri un sāk karamelizēties.
Pievieno zemesriekstu sviestu, apcep.
Pielej buljonu. Buljonam ir jānosedz visi dārzeņi.
Vāri 30 minūtes vidējā karstumā.
Sablendē un sildi, pievienojot auzu krējumu.
Dekorē pēc patikas.