Ķirbju vafeles

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Attīrīts ķirbis pēc izvēles
     240 g
  • Kviešu milti
     100 g
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Olas
     2 gab.
  • Piens
     100 ml
  • Cepamais pulveris
     1 ēdamk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests (izkausēts)
     80 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šīs ķirbju vafeles ir ideāls veids, kā izbaudīt rudens sezonas dārzeni pavisam citādākā formātā! Galvojam, ka šī deserta pagatavošanas laikā Tava virtuve būs pilna ar neatvairāmu smaržu un nebrīnies, ja šīs vafeles pazudīs no galda zibens ātrumā. Pamēģini pats!

Sagriež ķirbi gabaliņos, liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 10–20 minūtes atkarībā no ķirbja veida, līdz ķirbis ir mīksts.
Izņem no ūdens un sablenderē ķirbja biezeni.
Katliņā izkausē sviestu.
Ķirbja biezenim pievieno izkausētu sviestu, olas, pienu, visu sajauc. Pievieno visas sausās sastāvdaļas un sajauc vienmērīgā masā.
Uzkarsē vafeļu pannu un cep līdz gatavībai.
Pasniedz pēc gaumes – ar saldējumu/ogām vai ko citu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes