Ķirbju zupa ķirbja terīnē

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Ķirbju zupa ķirbja terīnē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Ķirbis
     1 gab.
  • Sīpoli
     3 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Vistas buljons
     500 ml
  • Saldais krējums vai kokosriekstu piens
     200 ml
  • Ķirbju sēklas
      pēc garšas
  • Itāļu garšvielas
      pēc garšas
  • Karijs
     1.5 tējk.
  • Olīveļļa
      pēc garšas
  • Koriandrs un/vai citi garšaugi
      pēc garšas
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ūdens
     500 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī zupa ir gatavojama teju vai katru dienu, bet rudens pusē svētku reizēs – Mārtiņos un 18. novembrī – to īpašu daru, servējot izgrebtā ķirbī.

Vispirms izgrebj skaistāko ķirbi, kam būs tas gods pārtapt par svētku zupas terīni.

Tad lielā katlā sakarsē eļļu, pievieno rupji sagrieztus sīpolus, ķiplokus, otru ķirbi un kartupeļus. Visu sautē apmēram 10 minūtes.

Pielej vistas buljonu, puslitru ūdens un pieber garšvielas. Vāra kādas 30 minūtes, tad sablenderē un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz garšvielu. Pielej krējumu. (Ja kārojas ko pikantāku, šajā brīdī zupai var pievienot caur ķiplokspiedi izspiestu ingvera sakni).

Gatavo zupu lej izgrebtajā ķirbī, rotā ar koriandru un grauzdētām ķirbju sēklām.

* Es ķirbju sēklas grauzdēju šādi: notīru miziņas, lieku sēkliņas cepamajā pannā, apkaisu ar sāli, viegli apslaku ar olīveļļu un cepu cepeškrāsnī, līdz tās kļūst glīti brūnganas.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli