Sastāvdaļas
-
Āboli3 gab.
-
Ķirši300 g
-
Laims1 gabali
-
Piparmētras1 sauja (-s)
-
Rabarberu sīrups3 ēdamk.
Griljāžai
-
Cukurs100 g
-
Citronskābe0.5 tējk.
-
Mandeļu skaidiņas30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī vitamīnu bumba jeb svaigie augļu un ogu salāti būs tieši laikā tveicīgā vasaras dienā. Papildini ar saviem mīļākajiem augļiem un ogām. Desertu lieliski papildinās saldējums.
Kausē cukuru ar citronskābi. Kad cukurs izkusis, pieber mandeļu skaidiņas, nedaudz sakarsē kopā un lej uz cepampapīra. Atdzesē un samaļ virtuves kombainā.
Sagriež ābolus, aplej ar laima sulu, lai tie neoksidējas, pievieno laima mizu