Ķiršu, ābolu un piparmētru salāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Ķiršu, ābolu un piparmētru salāti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Āboli
     3 gab.
  • Ķirši
     300 g
  • Laims
     1 gabali
  • Piparmētras
     1 sauja (-s)
  • Rabarberu sīrups
     3 ēdamk.

Griljāžai

  • Cukurs
     100 g
  • Citronskābe
     0.5 tējk.
  • Mandeļu skaidiņas
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī vitamīnu bumba jeb svaigie augļu un ogu salāti būs tieši laikā tveicīgā vasaras dienā. Papildini ar saviem mīļākajiem augļiem un ogām. Desertu lieliski papildinās saldējums. 

Pagatavo griljāžu

Kausē cukuru ar citronskābi. Kad cukurs izkusis, pieber mandeļu skaidiņas, nedaudz sakarsē kopā un lej uz cepampapīra. Atdzesē un samaļ virtuves kombainā.

Noskalo ābolus (ja vēlas, nomizo, izgriež serdes).
Atkaulo ķiršus (skaties pamācību video).

Sagriež ābolus, aplej ar laima sulu, lai tie neoksidējas, pievieno laima mizu

Sajauc ar smalki kapātām piparmētrām, ķiršiem un pievieno sīrupu saldumam.
Pasniedz ar saldējumu un visam pārber griljāžu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes