Kišs ar auksti kūpinātu lasi

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Kišs ar auksti kūpinātu lasi

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla (var aizvietot ar kārtaino mīklu)
     300 g
  • Sparģeļi
     250 g
  • Auksti kūpināts lasis
     100 g
  • Olas
     8 gab.
  • Persilāde
     5 g
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Gouda siers
     150 g
  • Milti
     1 ēdamk.
  • Parmezāna siers
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīgs kišs ar auksti kūpinātu lasi – ideāls vieglai maltītei!🐟

Bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno aukstu sviestu un ar pirkstiem saberž drupačās.
Pievieno olu dzeltenumu un aukstu ūdeni, maisa, līdz izveidojas mīkla.
Izrullē mīklu un ieklāj 23 cm (9 collu) tartes formā. Liek ledusskapī atdzesēt 20 minūtes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C (375°F).
Mīklā sadur caurumus ar dakšiņu, pārklāj ar cepampapīru un ieber pākšaugus vai rīsus kā svaru.
Cep 15 minūtes, tad noņem svaru un cep vēl 5 minūtes, līdz viegli zeltaina.
Ja izmanto svaigu lasi, uz pannas sakarsē eļļu un apcep lasi 3–4 minūtes no katras puses, tad sadrupina.
Bļodā sakuļ olas, saldo krējumu un pienu. Pievieno sāli, piparus un dilles.
Pieliek rīvētu sieru un sīpolus.
Izklāj lasi uz mīklas pamatnes un pārlej ar olu maisījumu.
Cep 30–35 minūtes, līdz virsma ir zeltaina un masa sarecējusi.

Līdzīgas receptes

Mozzarella zaķis

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Burkānu cepumi

20min • Viegli