Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Klasiskā biskvīta rulete
-
Gatavošana 40min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Olas7 gab.
-
Milti4 ēdamk.
-
Kartupeļu ciete3 ēdamk.
-
Cukurs7 ēdamk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Vārītais krēms
-
Cukurs100 g
-
Olas dzeltenumi6 gab.
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Kukurūzas ciete40 g
-
Piens500 ml
-
Sviests100 g
Pasniegšanai
-
Ievārījumspēc garšas
-
Pūdercukursdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
Dzeltenumiem pievieno cukuru un sakuļ, līdz masa kļūst gaiša.
Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ stingrās putās.
Olu dzeltenumu masai caur sietiņu iesijā miltus, kartupeļu cieti un samaisa.
Saputotos olu baltumus iecilā olu dzeltenumu un miltu masā.
Cepešpannā ieklāj cepamo papīru. Lej mīklu un izlīdzina.
Liek krāsnī un cep apmēram 10–12 min.
Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja mīkla nelīp pie irbulīša, biskvīts ir gatavs.
Noņem no cepamā papīra un atdzesē.
Gatavo krēmu.
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti, puto, līdz masa kļūst gaisīgāka un gaišāka.
Pienu lej katliņā un uzkarsē. Pakāpeniski pievieno olu masu, visu laiku putojot, lai neveidojas kunkuļi.
Masu lej atpakaļ katliņā un karsē uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē.
Turpina maisīt, pa vienam gabaliņam pievienojot sviestu.
Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj, lai atdziest.
Kad biskvīts un krēms atdzisis, smērē ievārījumu, 2/3 vārīto krēmu un sarullē.
Dekorē ar atlikušo krēmu, ogām, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Ievārījumu var aizstāt arī ar svaigām ogām.