Sastāvdaļas
-
Olas2 gab.
-
Sviests15 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olas liec bļodā un ar dakšiņu uzkul, līdz baltums viendabīgi sajaucies ar dzeltenumu.
Uz vidējas uguns liec pannu un tajā izkausē sviestu, pieliec klāt sāli un piparus.
Sakultās olas lej pannā un nepārtraukti maisi tā, lai nekas nepielīp pie pannas.
Olas beidz maisīt, kad tās ir nedaudz uzkultas un krēmīgas (1–2 minūtes).
Tad sakulto olu masu vienmērīgi izdali pa pannu un ļauj tai sacepties no apakšas tā, lai nejūk ārā. Augšējai daļai ir jābūt kā olu kultenim.
Ar dakšas palīdzību no pannas vienas puses sāc rullēt olu kā ruletē. Pasniedz uzreiz, ieslidinot to no pannas šķīvī.