Klasiskā franču omlete

  • Gatavošana 6min
  • Viegli
Klasiskā franču omlete
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     15 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olas liec bļodā un ar dakšiņu uzkul, līdz baltums viendabīgi sajaucies ar dzeltenumu.

Uz vidējas uguns liec pannu un tajā izkausē sviestu, pieliec klāt sāli un piparus.

Sakultās olas lej pannā un nepārtraukti maisi tā, lai nekas nepielīp pie pannas.

Olas beidz maisīt, kad tās ir nedaudz uzkultas un krēmīgas (1–2 minūtes).

Tad sakulto olu masu vienmērīgi izdali pa pannu un ļauj tai sacepties no apakšas tā, lai nejūk ārā. Augšējai daļai ir jābūt kā olu kultenim.

Ar dakšas palīdzību no pannas vienas puses sāc rullēt olu kā ruletē. Pasniedz uzreiz, ieslidinot to no pannas šķīvī.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nakts auzu putra

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti