Klasiskā īru kafija

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Klasiskā īru kafija
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Stipra filtra kafija
      200 ml
  • Atdzesēts saldais krējums
     50 ml
  • Brūnā cukura sīrups
     10 g
  • Īru viskijs
     40 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo melnu kafiju pēc iecienītās metodes. Galvenais, lai kafijā nav biezumu.
Uzsildi karstumizturīgu glāzi ar karstu ūdeni.
Izlej ūdeni un lej glāzē kafiju, viskiju un cukura sīrupu, kārtīgi visu samaisi ar karoti.
Mazā šeikerī ielej saldo krējumu. Svarīgi, lai saldais krējums būtu ļoti atdzesēts, bet tam nedrīkst pievienot ledu.
Šeiko aptuveni 10–15 sekundes, līdz saldais krējums uzkūlies un ieguvis gaisīgu, vijīgu tekstūru.
No šeikera lēnām pārlej saldo krējumu glāzē, pieturot karoti pie dzēriena virsmas, lai padarītu uzliešanu vienmērīgāku.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes