Klasiskā lazanja

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Klasiskā lazanja

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Malta liellopa gaļa
     500 g
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Tomātu biezenis
     4 ēdamk.
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Konservēti tomāti gabalos
     500 g
  • Gaļas buljona kubiņš
      1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Lazanjas plāksnes
      9 gab.
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Taukviela
     6 ēdamk.
  • Kviešu milti
     6 ēdamk.
  • Piens
     1 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Rīvēts parmezāns
     170 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Salāti
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Klasiskā lazanja ir ēdiens, kas nekad neapnīk, vai ne? Izmantojot šo recepti, Jūsu gatavotā lazanja iegūs patiesi lielisku garšu un ideālu, maigu tekstūru. Kā punktiņš uz i būs parmezāns.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Nomizo un sakapā sīpolus un ķiplokus. Uz pannas eļļā apcep malto gaļu, sīpolus un ķiplokus. Pievieno tomātu biezeni un sacep to kopā ar gaļu. Garšai pievieno timiānu un rozmarīnu. Pievieno konservētus tomātus gabalos un buljona kubiņu, un cep vēl aptuveni 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
Mērce: Izkausē taukvielu un iemaisa miltus. Maisot atšķaida ar pienu. Vāra mērci aptuveni 5 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
Cepamtraukā kārtās klāj mērci, lazanjas plāksnes un maltās gaļas maisījumu. Virspusē klāj mērci un sieru.
Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 40 minūtes.
Servēšanai: Pasniedz ar salātiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes