Klasiskais rasols

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Klasiskais rasols

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Ola
     6 gab.
  • Marinēti gurķi Rimi
     670 g
  • Konservēti zaļie zirnīši Rimi
     400 g
  • Doktora desa
     400 g
  • Majonēze Rimi Smart
     450 g
  • Sinepes Rimi
     1 tējk.
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo populāro latviešu svētku ēdienu - klasisko rasolu! Ciemiņi noteikti staros laimē, ieraugot to uz galda, jo kas gan būtu īsta ballīte bez rasola?

Nomizo kartupeļus, sagriez tos vidēji lielos gabalos un vāri sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Pēc tam ļauj kartupeļiem atdzist un sagriez nelielos kubiņos.
Sagatavo cieti vārītas olas (vāri aptuveni 10 minūtes), atdzesē, nolobi, sagriez kubiņos.
Marinētus gurķus sagriez mazos gabaliņos. Ja tie ir ļoti sulīgi, nosusini ar papīra dvieli.
Notecini zirnīšus, ja tie ir konservēti šķidrumā. Sagriez Doktora desu mazos kubiņos.
Sajauc bļodā majonēzi ar sinepēm, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Lielā bļodā samaisi kartupeļus, olas, marinētos gurķus, zaļos zirnīšus un desu. Pievieno sagatavoto majonēzes un sinepju mērci, visu rūpīgi samaisi, lai mērce vienmērīgi pārklāj sastāvdaļas.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes