Sastāvdaļas
Mafini
-
Vistu olas2 gab.
-
Piens250 ml
-
Neitrālas garšas eļļa125 ml
-
Cukurs250 g
-
Sāls2 šķipsniņa (-s)
-
Pašbriestoši milti400 g
Krēms
-
Siers Philadelphia200 g
-
Saldais krējums200 g
-
Citrona sula1 tējk.
-
Cukurs60 g
-
Kūku dekorspēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Puto olas ar elektrisko mikseri aptuveni 2-3 minūtes.
Pievieno pienu un eļļu.
Lēnām pievieno cukuru un sāli, un labi saputo visu, līdz tie ir izkusuši.
Izsijā caur sietu miltus un iejauc masā.
Lej mafinu formiņās, piepildot līdz 2/3 ar mīklu un liec cepties uz 20-25 minūtēm.
Atdzesē.
Saputo saldo krējumu ar cukuru un sajauc ar krēmsieru un citrona sulu.
Liec krēmu konditorejas maisiņā ar dekoratīvo uzgali un uzspied mafiniem krēma cepurītes.
Dekorē pēc patikas.