Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Klasisks Tiramisu
-
Gatavošana 4h 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Krēms
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Cukurs100 g
-
Saldais krējums180 ml
-
Siers Mascarpone230 g
Cepumi
-
Espresso400 g
-
Rums vai konjaks2 ēdamk.
-
Kakao pūderis2 ēdamk.
-
Cepumi "Dāmu pirkstiņi"24 gab.
-
Šokolādes skaidiņas60 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izmantojot rokas putojamo slotiņu, puto olu dzeltenumus un 50 g cukura, līdz ir gaiša un gaisīga masa.
Citā bļodā puto saldo krējumu ar atlikušajiem 50 g cukura, līdz izveidojas putukrējums.
Pievieno maskarpones sieru un puto, līdz ir vienmērīga masa.
Uzmanīgi pievieno šai masai olu dzeltenumu masu, iemaisa.
Citā bļodā savieno kafiju un rumu.
Bļodu, kurā kārtos desertu, apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera.
Katru cepumu iemērcē kafijas un ruma šķidrumā un liek uz trauka pamatnes, līdz tā ir visa noklāta.
Tad liek slāni ar krēmu.
Atkārto cepumu slāni un atkal krēma slāni.
Virsmu apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera un šokolādes skaidiņām.
Uzklāj plēvi un ļauj atpūsties ledusskapī vismaz 4 stundas.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.