Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kokosriekstu piens250 ml
-
Karsts ūdens300 ml
-
Apaļgraudu suši rīsi250 g
-
Cukurs50 g
-
Rums50 g
Pasniegšanai
-
Mango1 gab.
-
Mango biezenis4 tējk.
-
Kļavu vai cukurniedru sīrupspēc izvēles
-
Zaļās pistācijasdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Austrumniecisks saldums eksotikas mīļotājiem.
Katliņā ielej kokosriekstu pienu, pievieno ūdeni un uzvāri.
Citā sausā katliņā liec rīsus un karsē, līdz, tiem pieliekot roku, to vairs nevari noturēt. Tad pakāpeniski lej klāt kokospiena maisījumu un maisot karsē.
Pievieno cukuru, rumu un turpini karsēt, intensīvi maisot un lejot klāt šķidrumu. Maisi, līdz šķidrums iztvaiko un rīsi ir mīksti.
Rīsus atdzesē un veido ovālas bumbiņas.
Pasniedzot uz rīsu bumbiņām liec nomizota un iztīrīta mango šķēles. Vari pārslacīt ar kļavu vai cukurniedru sīrupu (ja gribas saldāku) un pārkaisīt arī ar zaļajām pistācijām (vai grauzdētām kokosriekstu skaidiņām un piparmētru). Atsevišķā trauciņā liec mango džemu un pasniedz kopā ar rīsu bumbām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.