Sastāvdaļas
-
Kokosriekstu piens800 ml
-
Caurspīdīgs cukura sīrups250 ml
-
Laima sula2 gab.
-
Olas baltumi2 gab.
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Baltais cukurs2 ēdamk.
-
Bezglutēna cepumi ICA100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katliņā sakarsē kokosa pienu.
Sajauc kopā sīrupu un laima sulu.
Saputo olu dzeltenumu ar cukuru.
Atsevišķi saputo olu baltumus.
Kokosa pienam pievieno olu dzeltenumus un iecilā olu baltumus.
Pieber drupinātos cepumus un liec saldētavā, ik pēc 30 min. apmaisi.
Kopā darbību atkārto 4-5 reizes, kamēr saldējums ir pilnībā sastindzis.
Pasniedz trauciņos ar ogām vai bezglutēna vafeļu konusos.