Korejiešu ribiņas
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Plānas ribiņas3 kg
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Sasmalcināts svaigs ingvers1 ēdamk.
-
Sojas mērce50 ml
-
Etiķis (12%)50 ml
-
Medus3 ēdamk.
-
Sezama eļļa2 ēdamk.
-
Čili pulveris4 tējk.
-
Kukurūzas ciete1 tējk.
-
Eļļa50 ml
Marināde
-
Ābolu etiķis50 ml
-
Medus3 ēdamk.
-
Sojas mērce50 ml
-
Eļļa50 ml
-
Piparipēc garšas
-
Ingvera sakne3 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo un sasmalcini ķiplokus un samaisi tos ar pārējām sastāvdaļām. Pagaršo!
Liec ribiņas dubultos plastmasas maisiņos un pārlej tās ar marinādi. Aizver un atstāj ledusskapī uz nakti. Pāris reizes apgriez.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.
Cep ribiņas cepeškrāsnī no vienas puses 45 minūtes, tad apgriez un cep vēl 45 minūtes. Saglabā marinādi.
Marinādi uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Iemaisi tajā nedaudz kukurūzas cietes, līdz iegūta vienmērīga konsistence. Pirms pasniegšanas pārlej ribiņas ar mērci. Pasniedz ar spinātu lapām, kam pievienots etiķis, sezama eļļa, laims, čili un gurķu kimči.