Korejiešu ribiņas

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Korejiešu ribiņas

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Plānas ribiņas
     3 kg
  • Ķiploks
     5 daiva (-s)
  • Sasmalcināts svaigs ingvers
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     50 ml
  • Etiķis (12%)
     50 ml
  • Medus
     3 ēdamk.
  • Sezama eļļa
     2 ēdamk.
  • Čili pulveris
     4 tējk.
  • Kukurūzas ciete
     1 tējk.
  • Eļļa
     50 ml

Marināde

  • Ābolu etiķis
     50 ml
  • Medus
     3 ēdamk.
  • Sojas mērce
     50 ml
  • Eļļa
     50 ml
  • Pipari
      pēc garšas
  • Ingvera sakne
     3 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cūkgaļas ribiņas ir ideāli piemērotas svētku reizēm. Pamēģiniet iemarinēt ribiņas korejiešu gaumē ar ķiplokiem, ingveru, soju, medu, sezama eļļu, etiķi un čili pastu. Brīnumaini gardi!

Nomizo un sasmalcini ķiplokus un samaisi tos ar pārējām sastāvdaļām. Pagaršo!

Liec ribiņas dubultos plastmasas maisiņos un pārlej tās ar marinādi. Aizver un atstāj ledusskapī uz nakti. Pāris reizes apgriez.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.

Cep ribiņas cepeškrāsnī no vienas puses 45 minūtes, tad apgriez un cep vēl 45 minūtes. Saglabā marinādi.

Marinādi uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Iemaisi tajā nedaudz kukurūzas cietes, līdz iegūta vienmērīga konsistence. Pirms pasniegšanas pārlej ribiņas ar mērci. Pasniedz ar spinātu lapām, kam pievienots etiķis, sezama eļļa, laims, čili un gurķu kimči.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes