Koši zeltains zivju sautējums

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Koši zeltains zivju sautējums

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Mencas, saidas vai hoki fileja
     400 g
  • Laša fileja
     300 g
  • Puravs
      0.5 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sāls
     1 tējk.
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Baziliks
     1 tējk.
  • Sauss baltvīns
     250 ml
  • Zivju buljona kubiņš
     1 gabali
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Krējums Crème Fraiche
     100 ml
  • Ūdens
     200 ml
  • Safrāns
     0.5 g
  • Garneles ar čaulu
     300 g
  • Mīdijas
     150 g
  • Tomātu biezenis
     2 tējk.

Pasniegšanai

  • Ķiploku maize
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zivju sautējumam košo, saules dzelteno toni un debešķīgo garšu piešķir safrāns, ķiploki un tomātu biezenis. Sautējums ir barojošs un sātīgs, jo tajā ir izmantots lasis, menca, garneles un mīdijas. Tas ir lieliski piemērots svinīgām vakariņām ar vai bez viesu klātbūtnes.
Ja zivis saldētas, tās atkausē. Noskalo un sagriež puravu. Nomizo un sakapā sīpolu.
Sviestu izkausē lielā katlā vai dziļā kastrolī. Sīpolu un puravu apcep dažas minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Iespiež ķiploku. Iemaisa tomātu biezeni, timiānu un baziliku. Mazliet pasautē.
Pievieno vīnu un buljona kubiņu. Dažas minūtes pavāra. Iemaisa saldo krējumu, crème fraiche, ūdeni un safrānu. Vāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Pievieno sāli garšai.
Zivi sagriež kumosos, liek katlā un pavāra vēl 7 minūtes.
Noloba garneles. Pievieno tās kopā ar notecinātām mīdijām.

Uzkarsē un pasniedz nekavējoties, vēlams, ar ķiploku majonēzi un siltu maizīti.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes