Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Kotletes ar spinātu kartupeļu biezeni
-
Gatavošana 50min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Kotletes
-
Liellopa maltā gaļa500 g
-
Rīvmaize25 g
-
Pētersīļi1 ēdamk.
-
Malts muskatrieksts0.25 tējk.
-
Ķiploku pulveris0.5 tējk.
-
Sīpoli40 g
-
Pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Ola1 gab.
-
Olīveļļa + Sviestscepšanai (pa 1 ēdamkarotei)
-
Sviests55 g
-
Milti25 g
-
Liellopa buljons475 ml
-
Saldais krējums240 ml
-
Worcestershire mērce1 ēdamk.
-
Dijon sinepes1 Tējkarotes
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Zaļā kartupeļu biezputra
-
Kartupeļi1.4 kg
-
Skābais krējums240 g
-
Sviests55 g
-
Piens30 ml
-
Spināti60 g
-
Ķiploku pulveris1 tējk.
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Parmezāna siers (rīvēts)50 g
-
Mocarellas siers (rīvēts)120 g
-
Pipari1 šķipsniņa (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vidēji lielā bļodā sajauc malto gaļu ar rīvmaizi, pētersīļiem, malto muskatriekstu, ķiploku pulveri, sīpolu, sāli, pipars un olu. Kārtīgi samaisa ar rokām.
No maltās gaļas masas izveido 12 lielas kotletes.
Pannā uzkarsē 1 ēdamk. olīveļļu un 1 ēdamk. sviestu. Liek kotletes un apcep no abām pusēm, līdz tās ir apbrūnējušas. Izņem kotletes un pārliek šķīvī.
Tajā pašā pannā pievieno 55g sviestu un miltus, kārtīgi samaisa. Lēnām ielej buljonu un saldo krējumu. Pievieno Worcestershire mērci un sinepes, turpina maisīt līdz mērce sāk mest burbuļus un sabiezē. Pievieno sāli un piparus.
Mērcei pievieno kotletes un ļauj sautēties 1-2 minūtes.
KARTUPEĻU BIEZENIS
- Vārītiem kartupeļiem pievieno krējumu, sviestu un pienu, tad sastampā līdz vienmērīgai masai.
- Pievieno spinātus, garšvielas un parmezāna sieru, kārtīgi samaisa.
- Beigās iemaisa klāt arī Mocarellas sieru.