Kotletes ar spinātu kartupeļu biezeni

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Kotletes

  • Liellopa maltā gaļa
     500 g
  • Rīvmaize
     25 g
  • Pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Malts muskatrieksts
     0.25 tējk.
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.
  • Sīpoli
     40 g
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ola
     1 gab.
  • Olīveļļa + Sviests
      cepšanai (pa 1 ēdamkarotei)
  • Sviests
     55 g
  • Milti
     25 g
  • Liellopa buljons
     475 ml
  • Saldais krējums
     240 ml
  • Worcestershire mērce
     1 ēdamk.
  • Dijon sinepes
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Zaļā kartupeļu biezputra

  • Kartupeļi
     1.4 kg
  • Skābais krējums
     240 g
  • Sviests
     55 g
  • Piens
     30 ml
  • Spināti
     60 g
  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Parmezāna siers (rīvēts)
     50 g
  • Mocarellas siers (rīvēts)
     120 g
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vidēji lielā bļodā sajauc malto gaļu ar rīvmaizi, pētersīļiem, malto muskatriekstu, ķiploku pulveri, sīpolu, sāli, pipars un olu. Kārtīgi samaisa ar rokām.

No maltās gaļas masas izveido 12 lielas kotletes.

Pannā uzkarsē 1 ēdamk. olīveļļu un 1 ēdamk. sviestu. Liek kotletes un apcep no abām pusēm, līdz tās ir apbrūnējušas. Izņem kotletes un pārliek šķīvī.

Tajā pašā pannā pievieno 55g sviestu un miltus, kārtīgi samaisa. Lēnām ielej buljonu un saldo krējumu. Pievieno Worcestershire mērci un sinepes, turpina maisīt līdz mērce sāk mest burbuļus un sabiezē. Pievieno sāli un piparus.

Mērcei pievieno kotletes un ļauj sautēties 1-2 minūtes.

 

KARTUPEĻU BIEZENIS

  • Vārītiem kartupeļiem pievieno krējumu, sviestu un pienu, tad sastampā līdz vienmērīgai masai.
  • Pievieno spinātus, garšvielas un parmezāna sieru, kārtīgi samaisa.
  • Beigās iemaisa klāt arī Mocarellas sieru.


 

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli