Sastāvdaļas
Salāti
-
Salātu maisījums200 g
-
Ķiršu tomāti200 g
-
Kazas siers200 g
-
Dzērveņu sukādes “Rāmkalnu"150 g
-
Gurķis1 gabali
-
Lokipēc garšas
-
Ciedru rieksti100 g
Mērce
-
Sīrups “Rāmkalnu"2 Ēdamkarote
-
Balzamiko etiķis2 ēdamk.
-
Sojas mērce2 ēdamk.
-
Lazdu riekstu eļļa vai olīveļļa4 Ēdamkarote
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šie salāti ir tik krāsaini, kā mūsu Latvijas vasaras pļavas. Puķes nozied, bet šos salātus var gatavot visu gadu, un vasaras sajūta būs pat aukstākajā ziemā. Un, galvenais, visas sastāvdaļas ir nopērkamas RIMI nepārtraukti.
Šie salāti ir īpaši vērtīgi, kad dabā nav vitamīnu, jo sukādes satur ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu.
Pēdējā laikā esmu ļoti iecienījusi lazdu riekstu eļļu. Tomēr tā ir dārgāka, un šai receptei tikpat labi var izmantot olīveļļu.
Noskalo salātus un nosusina. Ieliek lielā salātu bļodā.
Ciedru riekstus apbrūnina uz pannas. Eļļu nevajag, ciedru rieksti izdala eļļu, kad tos apcep.
Mikslim pa virsu uzber gurķi, tomātiņus (pārgrieztus uz pusēm), sieru (sarīvētu uz rupjās rīves), sukādes, riekstus un lokus (sagrieztus). Bļodiņā vai krūzītē samaisa sīrupu, etiķi, sojas mērci un eļļu.
Pagaršo un pievieno vēl kādu no sastāvdaļām, ja trūkst garšas. Uzlej mērci un servē.