Krāsainie vegāniskie burito

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Krāsainie vegāniskie burito
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pildījumam

  • Saldais kartupelis
     300 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Olīveļļa
     
  • Kūpināta paprika
     
  • Sāls, pipari
     

Mērcei

  • Indijas riekstu krēms
     75 g
  • Laims
     0.5 gabali
  • Ūdens
     100 g
  • Sīpols
     0.5 gabali
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Čili mērce
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sāls, pipari
     

Burito

  • Kviešu tortilja Santa Maria ar bietēm
     2 gabali
  • Kviešu tortilja Santa Maria ar burkāniem
     2 gabali
  • Avokado
     1 gabali
  • Konservētas baltās pupiņas
     150 g
  • Tomāts
     1 gabali
  • Šitaki sēnes
     9 gabali
  • Vegāniskais sviests
     1 ēdamk.
  • Zaļa paprika
     0.5 gabali
  • Rukola
     2 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo pildījumu: nomizo saldo kartupeli, sagriez mazos kubiņos, liec uz cepešpannas, pievieno sasmalcinātu sīpolu, pārslaki olīveļļu, garšvielas un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos 15 minūtes.

Gatavo mērci: samal blenderī visas sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja mērce par biezu, pievieno vairāk ūdens vai eļļas.

Sagriez dārzeņus strēmelēs. Uz pannas sviestā apcep šitaki sēnes, pārkaisi garšvielas.
Ņem tortilju, uzsmērē mērci, kārto tajā pildījumu, pupiņas, dārzeņus, rukolu un satin rullītī. Grilē rullīti, lai tas izkarst.
Pārgriez uz pusēm, pasniedz ar atlikušo mērci un zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīti tomāti

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes