Krāsaino lēcu biezzupa
-
Gatavošana 50min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Krāsainās lēcas220 g
-
Tomāti gabaliņos ar baziliku400 g
-
Olīveļļa Rimi Light8 g
-
Burkāns100 g
-
Pastinaks100 g
-
Ķiploks10 g
-
Buljons dārzeņu1.2 L
-
Jogurts 0% Valmiera120 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olīveļļā apcep smalki sagrieztu burkānu, ķiploku un pastinaku, pievieno tomātus.
Nedaudz notvaicē lieko šķidrumu. Pievieno lēcas un buljonu. Vāri uz lēnas uguns.
Vāri un uzmani, ja šķidrums novārījies ātrāk, kā lēcas kļuvušas mīkstas, pievieno vēl buljonu.
Ļauj zupai nedaudz atpūsties, tā kļūs nedaudz tumīgāka.
Pasniedz ar jogurtu un zaļumiem.