Krāsnī cepta selerija

  • Gatavošana 2h 15min
  • Viegli
Krāsnī cepta selerija
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Selerijas saknes
     600 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     4 ēdamk.
  • Rozmarīns I Love Eco
      2 kāti
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Rupjais jūras sāls vai kūpināts sāls
     1 ēdamk.
  • Sviests (divās daļās)
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. 

Ja selerija ir netīra, nomazgā to un pilnībā nosusini.

Noplēs četras loksnes folijas, nomērot tā, lai pilnīgi varētu ietīt seleriju. 

Saliec loksnes pa divām. 

Vidū liec seleriju, iemasē ar eļļu, sāli un pipariem. 

Sadali abām selerijām līdzīgi garšaugus un aizver folijas, atstājot vaļā pavisam nelielu spraudziņu augšpusē – tā, lai varētu uzlikt sviestu. 

Pēc tam foliju aizver pavisam, rūpīgi piespiežot visapkārt. 

Liec krāsnī un cep apmēram 1,5-2h, kamēr selerija kļūst mīksta. 

Pasniedz sagrieztu gabalos, pārlejot ar eļļu un sulu, kas sakrājusies folijā, uzrīvējot citrona mizu, uzberot piparus un, ja vēlies, kādus zaļumus.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes