Sastāvdaļas
-
Selerijas saknes600 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa4 ēdamk.
-
Rozmarīns I Love Eco2 kāti
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Rupjais jūras sāls vai kūpināts sāls1 ēdamk.
-
Sviests (divās daļās)40 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
Ja selerija ir netīra, nomazgā to un pilnībā nosusini.
Noplēs četras loksnes folijas, nomērot tā, lai pilnīgi varētu ietīt seleriju.
Saliec loksnes pa divām.
Vidū liec seleriju, iemasē ar eļļu, sāli un pipariem.
Sadali abām selerijām līdzīgi garšaugus un aizver folijas, atstājot vaļā pavisam nelielu spraudziņu augšpusē – tā, lai varētu uzlikt sviestu.
Pēc tam foliju aizver pavisam, rūpīgi piespiežot visapkārt.
Liec krāsnī un cep apmēram 1,5-2h, kamēr selerija kļūst mīksta.
Pasniedz sagrieztu gabalos, pārlejot ar eļļu un sulu, kas sakrājusies folijā, uzrīvējot citrona mizu, uzberot piparus un, ja vēlies, kādus zaļumus.