Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Sāls1 tējk.
-
Selerijas sakne500 g
-
Sviests100 g
Pildījums
-
Rīvēts cietais siers40 g
-
Zaļais vai zilais siers150 g
-
Valrieksti150 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Selerijas sakni kārtīgi noskalo un nosusini sausu.
Ja miza ir pārāk bieza, nomizo to.
Sakni apviļā sviestā un apkaisi ar sāli.
Ietin folijā un liec cepešpannā.
Karsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cepešpannā lej 2 glāzes silta ūdens un liec cept seleriju 2 stundas.
Samaisi pildījumu.
Kad selerija izcepusies, izņem to no folijas, nogriez saknes cepurīti un pildi tajā siera un riekstu pildījumu.
Liec cepeškrāsnī apbrūnināties vēl 15 minūtes.