Sastāvdaļas
-
Jaunās bietes6 gabali
-
Rozmarīns3 zariņi
-
Ķiploks1 gabali
-
Citrons1 gab.
-
Medus1 ēdamk.
-
Olīveļļa2 Ēdamkarote
-
Ūdens120 ml
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Noskalo jaunās bietītes, ja nepieciešams nogriež sakni un kātus.
Ja bietes ir pārāk lielas, sagriež tās uz pusēm vai četrās daļās.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Liek cepamajā traukā bietes, rozmarīnu, uz pusēm pārgrieztu ķiploku, pārslaka ar citrona sulu un medu.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pielej olīveļļu un ūdeni.
Apklāj cepamo trauku ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep aptuveni 25 minūtes. Tad noņem foliju un cep līdz gatavībai.
Ideja!
Pamēģini bietīšu vietā cept kartupeļus, burkānus, patisonus vai pat ķirbi. Atšķirsies vien gatavošanai nepieciešamais laiks.