Sastāvdaļas
-
Avokado Selection by Rimi2 gabali
-
Siers Mozzarella125 g
-
Tomāti (sarkanie vai dzeltenie)2 gab.
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Laims (sula)0.5 gab.
-
Pētersīļi1 ēdamk.
-
Olīveļļa Extra Virgin1.5 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Cukurs0.33 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo svaigo tomātu salsu. Noskalo tomātus, nomizo sīpolu un notīri ķiploku. Visas sastāvdaļas smalki sagriez, pievieno pērersīļus (smalki sagrieztus), laima sulu, olīveļļu, sāli un cukuru.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Pārgriez avokado uz pusēm un izņem kaulu.
Avokado iedobē pildi nedaudz tomātu salsas un pa virsu liec sieru. Cep 10-12 minūtes.
Pasniedzot pievieno svaigumam vēl nedaudz svaigo tomātu salsu.