Sastāvdaļas
-
Mazie kartupelīši400 g
-
Ķiploks2 gabali
-
Olīveļļa6 ēdamk.
-
Provansas vai Vidusjūras garšvielaspēc garšas
-
Rozmarīns un/vai timiānspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā.
Sagriež kartupeļus četrās daļās. Uzliek katru kaudzīti uz cepamā papīra (uz apm. 35 cm x 35 cm liela kvadrāta).
Katru aplej ar eļļu, uzber ķiploka daiviņas (nemizotas), apkaisa ar garšvielām un uzliek vienu vai divus rozmarīna un/vai timiāna zariņus.
Aiztaisa papīru ciet, izveidojot paciņu.
Saliek visas četras paciņas uz pīrāgu pannas vai lēzenā cepamā traukā un 225 grādu karstumā cep cepeškrāsnī 35 minūtes.
Jāuzmanās, taisot paciņas vaļā, – smaržīgs, bet ļoti karsts tvaiks.