Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Kastaņi (ēdamie)1 kg
-
Ūdensmērcēšanai
-
Kanēļa standziņa1 gab.
-
Krustnagliņas1 sauja
-
Mandarīnu miza2 gab.
-
Smaržīgie pipari1 sauja
-
Anīsa zvaigzne2 gab.
-
Karameļu mērce200 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kastaņus pārlej ar dzeramo ūdeni un atstāj mērcēties, lai tie kļūtu gan sulīgāki, gan miza mīkstāka.
Nosusini tos un ar nazi iegriez krustiņu kastaņa mizā.
To var arī nedarīt, bet tad var gadīties, ka tie atsprāgst vaļā cepšanās procesā, kā popkorns.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Kastaņus ber uz paplātes, pievieno garšvielas un liec cepties līdz kastaņu serde kļūst riekstu brūnā krāsā.
Kastaņus pasniedz ar karameļu mērci.
Tos var pievienot arī salātiem, gatavot arī sāļajā versijā.