Krāsnī cepts baklažāns ar koriandra salsu un fetas sieru
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Baklažāni
-
Baklažāni2 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Olīveļļa50 ml
Salsa
-
Sīpols0.5 gab.
-
Sarkanais čili pipars1 gab.
-
Tomāti4 gab.
-
Koriandrspēc garšas
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Svaigi spiesta citrona sula1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
Siers
-
Siers Feta300 g
Pasniegšanai
-
Makaroni vai maizepēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Baklažānu pārgriez gareniski uz pusēm. Griezuma pusē iegriez dziļas rievas un apkaisi ar sāli. Atstāj uz apmēram 30 minūtēm.
Liec baklažāna pusītes uz ieeļļotas cepešpannas un apslaki ar olīveļļu. Cep cepeškrāsns vidū, līdz baklažāns ir mīksts un zeltaini brūns (25–30 minūtes).
Salsa: Nomizo un smalki sakapā sīpolu, čili piparu un tomātus. Sajauc tos kopā. Rupji sakapā koriandru un iemaisi salsā. Nomizo un izspied pāri ķiploku un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus un iemaisi tos salsā. Labāk garšos, ja ļausi dažas minūtes nostāvēties.
Novieto baklažānu uz servēšanas šķīvja, pāri sadrupini fetas sieru un uzklāj salsu.