Krāsnī cepts baklažāns ar koriandra salsu un fetas sieru

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Krāsnī cepts baklažāns ar koriandra salsu un fetas sieru

Sastāvdaļas

Baklažāni

  • Baklažāni
     2 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     50 ml

Salsa

  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Sarkanais čili pipars
      1 gab.
  • Tomāti
     4 gab.
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Svaigi spiesta citrona sula
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Siers

  • Siers Feta
     300 g

Pasniegšanai

  • Makaroni vai maize
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krēmīgs baklažāns lieliski sader kopā ar sāļu fetas sieru un pikanti skābenu salsas mērci. Ja neesat iecienījis koriandru, to var aizstāt ar pētersīļiem.

Baklažānu pārgriez gareniski uz pusēm. Griezuma pusē iegriez dziļas rievas un apkaisi ar sāli. Atstāj uz apmēram 30 minūtēm.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C temperatūrai.

Liec baklažāna pusītes uz ieeļļotas cepešpannas un apslaki ar olīveļļu. Cep cepeškrāsns vidū, līdz baklažāns ir mīksts un zeltaini brūns (25–30 minūtes).

Salsa: Nomizo un smalki sakapā sīpolu, čili piparu un tomātus. Sajauc tos kopā. Rupji sakapā koriandru un iemaisi salsā. Nomizo un izspied pāri ķiploku un citrona sulu. Pievieno sāli un piparus un iemaisi tos salsā. Labāk garšos, ja ļausi dažas minūtes nostāvēties.

Novieto baklažānu uz servēšanas šķīvja, pāri sadrupini fetas sieru un uzklāj salsu.

Servēšanai: Pasniedz, piemēram, ar makaroniem vai maizi.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes