Krāsnī cepts lasis ar lapu kāpostiem, zirnīšiem, spageti un baziliku

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Krāsnī cepts lasis ar lapu kāpostiem, zirnīšiem, spageti un baziliku

Sastāvdaļas

Lasis

  • Laša fileja
     500 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Makaroni

  • Makaroni Spaghetti
     200 g
  • Saldēti zaļie zirnīši
     300 g
  • Sagriezti lapu kāposti
     125 g
  • Baziliks
     1 bunte (-s)
  • Liess krējums Crème Fraiche
     200 ml
  • Novārījums no makaroniem
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baudiet krāsnī ceptu lasi ar lapu kāpostiem kopā ar spageti un baziliku. Vakariņas četrām personām, kur garšas ļaus jums aizceļot uz saulaino Itāliju.

Ja lasis saldēts, to atkausē.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.

Kastrolī liec vārīties ūdeni makaroniem.

Lasis: Lasi nosusini ar papīra dvieli. Liec to cepamtraukā un pārkaisi ar sāli un pipariem. Cep cepeškrāsns vidū, līdz laša iekšējā temperatūra ir aptuveni 56°C (aptuveni 15 minūtes).

Makaroni: Makaronus novāri, sekojot norādēm uz iepakojuma. Gatavošanas laika pēdējās 2 minūtēs makaroniem pievieno zirņus un lapu kāpostu.

Sakapā baziliku.

Makaronus notecini, bet daļu no novārījuma saglabā. Sajauc krējumu crème fraiche, baziliku un novārījumu, izveidojot mērci.

Iemaisi mērcē makaronus, zirņus un lapu kāpostu. Pievieno sāli un piparus.

Pasniedz lasi ar makaroniem mērcē.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli