Krāsnī cepts lasis ar lapu kāpostiem, zirnīšiem, spageti un baziliku
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Lasis
-
Laša fileja500 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Makaroni
-
Makaroni Spaghetti200 g
-
Saldēti zaļie zirnīši300 g
-
Sagriezti lapu kāposti125 g
-
Baziliks1 bunte (-s)
-
Liess krējums Crème Fraiche200 ml
-
Novārījums no makaroniem100 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Baudiet krāsnī ceptu lasi ar lapu kāpostiem kopā ar spageti un baziliku. Vakariņas četrām personām, kur garšas ļaus jums aizceļot uz saulaino Itāliju.
Kastrolī liec vārīties ūdeni makaroniem.
Lasis: Lasi nosusini ar papīra dvieli. Liec to cepamtraukā un pārkaisi ar sāli un pipariem. Cep cepeškrāsns vidū, līdz laša iekšējā temperatūra ir aptuveni 56°C (aptuveni 15 minūtes).
Makaroni: Makaronus novāri, sekojot norādēm uz iepakojuma. Gatavošanas laika pēdējās 2 minūtēs makaroniem pievieno zirņus un lapu kāpostu.
Makaronus notecini, bet daļu no novārījuma saglabā. Sajauc krējumu crème fraiche, baziliku un novārījumu, izveidojot mērci.
Iemaisi mērcē makaronus, zirņus un lapu kāpostu. Pievieno sāli un piparus.