Krāsnī cepts lasis uz citroniem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Laša fileja
     500 g
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Citrons
     2 gab.
  • Keila salātlapas
     180 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepampannu apslaka ar olīveļļu.

Sagriež citronu ripiņās un izklāj tās uz pannas vietās, kur tiks likts lasis.

Uzber sāli un liek laša fileju.

Fileju apber ar sāli un pipariem.

Bļodā sagriež keila lapas, apslaka ar olīveļļu, ieber sarīvētu ķiploku, uzber sāli un pievieno citrona ripiņas.

Salātus kārtīgi samaisa un pievieno apkārt lasim pannā.

Liek cepties 220°C 15-20 min.

Lasi pasniedz lielā šķīvī, sadalot gabalos. Pirms pasniegšanas to viegli apslaka ar olīveļļu un apber ar sāli. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tunča burgermaizīte

10min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli