Krāsnī ceptu ābolu un cidoniju biezenis

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Krāsnī ceptu ābolu un cidoniju biezenis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rudens āboli
     1.5 kg
  • Cidonijas
     2 gab.
  • Medus (pēc izvēles)
     1 ēdamk.
  • Sviests
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ir vairāki veidi, kā pagatavot ābolu biezeni – cept mizotus ābolus vai ar visu mizu un serdi. No tā būs atkarīga biezeņa krāsa un garša. Katrs ābols ir citāds – miltaināks, sulīgāks, saldāks, skābāks. Tāpēc, gatavojot biezeni, izmēģini visas versijas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Ābolus noskalo un pārgriez uz pusēm vai ceturdaļās.
Pievieno cidonijas, medu un sviestu.
Cep, līdz āboli izjukuši un cidonijas mīkstas – 20–25 minūtes.
Ābolus izspied caur smalku sietu un pildi burkās.
Ja vēlies to uzglabāt ilgāku laiku, izkarsē burkas un aizvākojot sakarsē tās.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti