Krāsnī ceptu ķirbju smēriņš jeb humoss

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Ķirbis
     800 g
  • Eļļa
     30 ml
  • Sezama sēklas
     2 ēdamk.
  • Granulēti ķiploki
     10 g
  • Pupiņas Rimi
     1 gab.
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.
  • Zemesriekstu sviests (krēmveida)
     1.5 ēdamk.
  • Citrons
     0.5 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Apnicis ierastais humoss? Izmēģini krāsnī ceptu ķirbju smēriņu jeb humosu - saules dzeltenajam smēriņam ir izteikti krēmīga tekstūra. Pamēģini humosu ar maizi, dārzeņiem vai čipsiem.

Nomizo ķirbi un sagriež gabaliņos, pārliek cepamtraukā vai uz cepešpannas. Pa virsu uzlej eļļu, uzber sezama sēklas un visu apmaisa.
Liek cepties 190 grādos aptuveni 20–25 minūtes un tad atdzesē.
Dzesētus gabaliņus liek virtuves kombainā, pievieno pupiņas, zemesriekstu sviestu, citronu sulu un sezama eļļu. Blenderē līdz izveidojusies vienmērīga masa, pēc garšas pievieno sāli un citronu sulu.
Pasniedz ar čipsiem vai smērē uz maizes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes