Krāsnī gatavotas cāļa kājas ar dārzeņiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Krāsnī gatavotas cāļa kājas ar dārzeņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cāļa kājas piparu un augļu marinādē Ķekava
     900 g
  • Burkāni
     6 gab.
  • Vārīta kukurūza
     2 gabali
  • Briseles kāposti
     300 g
  • Rozmarīns
      5 zariņi
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     2 ēdamk.
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Saldais krējums Rimi
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Nomizo burkānus un sagriez četrās vai vairāk daļās.
Liec bļodā ar Briseles kāpostiem, mazākos gabalos sagrieztu kukurūzu, rozmarīnu, ķiploku, sāli un paprikas puveri, apmaisi.
Cepamtraukā liec burkānus un marinētās cāļa kājas un liec cepties, pārējos dārzeņus pievieno pēc 30 minūtēm.
Turpini cept vēl 20 minūtes.
Pielej saldo krējumu, ļauj tam uzkarst.
Pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes