Kraukšķīgā bagete ar sparģeļiem un Benedikta olu
-
Gatavošana 20min
-
Grūti
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Sparģeļi1 bunte (-s)
-
Laims0.5 gab.
-
Bazilika lapiņas5 gab.
-
Piparmētra6 lapiņas
-
Siers Mascarpone1 ēdamk.
-
Medus0.5 tējk.
-
Bagete1 gabali
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Laša fileja300 g
-
Olas4 gab.
-
Etiķis2 ēdamk.
-
Piecu piparu maisījumspēc garšas
-
Olīveļļacepšanai
-
Sālspēc garšas
Dekors
-
Dillespēc garšas
-
Rukolapēc garšas
-
Redīsipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kad brīvdienu rītā ir vairāk laika un nepieciešama īpaša svētku noskaņa, šis būs īstais ēdiens, ko pasniegt sev un mīļajiem. Izsmalcinātie garšas toņi pārsteigs visus!
Gatavo krēmu. Sadali divās daļās sparģeļu buntīti. Katlā uzvāri ūdeni.
Vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties uz apmēram 3 minūtēm. Tad nokās.
Liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku, sablenderē ar rokas blenderi un caur sietiņu nospied šķidrumu.
Pievieno iegūtajam šķidrumam maskarpones sieru, sāli pēc garšas un medu un sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.
Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grilē uz sausas, sakarsētas pannas.
Pēc tam sadali gabaliņos. Uzlej lasim nedaudz eļļas un apcep sakarsētā pannā no visām pusēm, līdz lasis ir zeltains.
Kad maize ir apgrilēta, grilē sausā pannā atlikušos sparģeļus.
Gatavo Benedikta olas. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un turpini vārīt uz nelielas uguns.
Iesit olu, pagaidi, līdz tā apraujas, un turpini vārīt 2 minūtes.
Kad gatava, izņem olu no katliņa ar putu karoti un liec šķīvī. Tā pagatavo visas olas.
Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un apcepto lasi, kas sadalīts gabaliņos, beigās uzliec olas, uzber sāli un piparus. Dekorē ar zaļumiem un redīsiem.