Sastāvdaļas
-
Rudzu milti200 g
-
Smalkais jūras sāls5 g
-
Svaigs raugs5 g
-
Silts ūdens175 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc miltus ar sāli. Siltā ūdenī izšķīdina raugu un pievieno miltiem.
Samīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un lipīga. Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi un atstāj nostāvēties 3 stundas.
Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi un atstāj nostāvēties 3 stundas.
Izrullē mīklu uz cepamā papīra aptuveni 1 cm biezumā.
Ar pirkstu vai koka irbulīti iespiež mīklā bedrītes un apkaisa ar rudzu miltiem.
Apsedz maizes mīklu ar dvieli un ļauj nostāvēties vēl stundu.
Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 200°C.
Sagriež maizi četrstūros un liek cepties 30-40 minūtes.
Kad maize izcepusies un padzisusi, to salauž gabalos un pasniedz ar sviestu.
Ieteikums! Lai maize būtu vēl veselīgāka, izvēlies pilngraudu rudzu miltus.