Kraukšķīgais cālis

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgais cālis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Marinēti cāļu šķinķi Ķekava
     400 g
  • Ola
     1 gab.
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Panko rīvmaize
     3 sauja (-s)
  • Citronpipari
     1 tējk.
  • Eļļa (vārīšanai)
     1 L

Pasniegšanai

  • Rukola
     100 g
  • Olīveļļa (pirmā spieduma)
     2 ēdamk.
  • Citrons
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Sriračas mērce
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vistas šķinķīšus nosusini ar papīra dvieli un liec miltos.
Katliņā sakarsē eļļu līdz 170 grādiem.
Ja nav termometra, pārbaudi gatavību, iemetot eļļā panko gabaliņu – ja tas sāk kraukšķēt un peld pa virsu, eļļa ir gatava.
Panē šķiņķīšus miltos, tad sakultā olā un visbeidzot panko rīvmaizē ar citronpipariem.
Ja vēlies biezāku garozu, atkārto olu un panko divas reizes.
Vāri eļļā aptuveni 5 minūtes.
Pasniedz ar rukolas salātiem, apslacītiem ar eļļu un sāli, pievieno citrona sulu un asumam – Sriračas mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli