Kraukšķīgās olas

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgās olas
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     5 gab.
  • Kviešu milti
     3 ēdamk.
  • Jaukta maltā gaļa
     350 g
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Kapāti pētersīļi
      1 sauja
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ola (apviļāšanai)
     1 gab.
  • Rīvmaize
     200 g
  • Eļļa (fritēšanai)
     1 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kraukšķīgās olas

Vāri olas verdošā sālsūdenī 10 minūtes, atdzesē, nolobi un apviļā miltos.
Malto gaļu sajauc ar sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, zaļumiem, sāli un pipariem, samīci.
Masu plānā kārtiņā pielipini apkārt miltos apviļātai olai.
Sakul olu un iemērc tajā gaļas bumbiņu, tad to apviļā rīvmaizē, lai pārklājas vienmērīgi, un fritē vai cep lielā eļļas daudzumā aptuveni 5–7 minūtes, kamēr tā zeltaini brūna.
Pasniedz ar majonēzi, krējuma-sinepju vai jogurta-zaļumu mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli

Salmiņu zirnekļtīkli

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes