Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Kartupeļi1.5 gab.
-
Timiānssauja
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sāls1 tējk.
-
Olīveļļa Rimi Light2 Ēdamkarote
Piedevas
-
Jogurts bez piedevām200 g
-
Lokipēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Tomāti2 gab.
-
Spinātipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Noskalo kartupeļus un iegriez strēmelēs 3/4 kartupeļa dziļumā.
Cepamajā traukā ieber timiānu, virsū kārto kartupeļus, sajauc eļļu ar rīvētu ķiploku un sāli un pārlej kartupeļiem.
Liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 25 minūtēm zem folijas un vēl uz 15 minūtēm bez tās.
Pasniedz, pierīvējot citrona miziņu un katram kartupelim iegrieztajās šķēlēs iepilinot svaigu citrona sulu.
Atsevišķi pievieno jogurtu ar sāli un sagrieztiem lociņiem un sagrieztus tomātus ar spinātiem vai sajauc visu kopā salātos.