Kraukšķīgie kartupeļu pirkstiņi

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi
     300 g
  • Kartupeļu ciete
     120 g
  • Ūdens
     
  • Sāls
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maciņam draudzīga un sātīga maltīte, kas lieliski der pusdienām! Zeltaini, kraukšķīgi un vienkārši pagatavojami no ikdienā pieejamiem produktiem.

Nomizo un sagriež kartupeļus gabalos, liek katlā ar aukstu ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un vāra, līdz tie kļūst mīksti.
Kad kartupeļi gatavi, tos nokāš un saspiež viendabīgā masā.
Pievieno kartupeļu cieti un rūpīgi samaisa, līdz masa kļūst elastīga un viegli formējama.
Uz tīras virsmas izrullē mīklu nelielā desiņā, sagriež vienādos gabaliņos un no tiem izveido pirkstiņu formas.
Sagatavotos pirkstiņus liek bļodā, pievieno eļļu un apmaisa, lai tie būtu vienmērīgi pārklāti.
Sakārto gaisa friterī vienā kārtā un cep 200 °C temperatūrā 8–10 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
Beigās pārkaisa ar kūpinātu saldo papriku un sāli pēc garšas, pasniedz ar iecienītu mērci.

Līdzīgas receptes

Kartupeļu ligzdiņas

20min • Viegli

Mozzarella zaķis

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cāļa terīne ar olu

55min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes