Kraukšķu maize

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Kraukšķu maize

Sastāvdaļas

  • sezama sēklas
     100 g
  • ķirbju sēklas
     100 g
  • saulespuķu sēklas
     100 g
  • kukurūzas milti
     100 g
  • veselas linsēklas
     50 g
  • sāls
     0.5 tējk.
  • rapšu eļļa
     50 ml
  • vārīts ūdens
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vienkārša un laba mājās gatavota kraukšķu maize bez glutēna, ar dažāda veida sēklām. Sadala neregulāros gabaliņos un pasniedz ar gardu tapenādi. Arī lieliska dāvana ciemojoties! Ja grūti dabūt līdzenu, virsū var uzlikt cepampapīru un ar rullīti pārrullēt.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150oC.
Uz šķīvja liek cepampapīru, apm. 30x40 cm (1 partijai).
Sajauc visas sausās sastāvdaļas un iemaisa eļļā un ūdenī. Ļauj uzbriest apmēram 15 minūtes.
Mīklu plānā kārtā izklāj uz šķīvja. Cep cepeškrāsns vidū apm. 1–1 1/2 stundas. Pārvelk ar visu cepampapīru uz paliktņa un ļauj atdzist.
Pasniegšanai: Sadala gabaliņos un pasniedz ar tapenādi.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli