Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Krēmīgā kartupeļu lazanja
-
Gatavošana 1h
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Kartupeļi5 gab.
-
Sāls2 Tējkarotes
-
Pipari1 Tējkarotes
-
Kūpināta gaļa (šķiņķis)8 šķēlīte (-s)
-
Siers8 šķēlīte (-s)
-
Bekons5 šķēlīte (-s)
-
Svaigi pētersīļi10 g
-
Siers Mozzarella (sarīvēts)200 g
-
Saldais krējums235 ml
-
Olas2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180° C.
Sagriež nomizotus kartupeļus ½ cm biezās šķēlēs un iemet bļodā. Apber ar sāli un pipariem un samaisa.
Ieeļļotā dziļā cepampannā liek slāni ar kartupeļiem, tad gaļas šķēles un tad siera šķēles. Tad atkal kartupeļus, gaļu, sieru un apber ar drupinātu bekonu (saceptu, smalki sagrieztu). Bekona slāni pārber ar pētersīļiem. Liek vēl vienu kārtu ar kartupeļiem un dāsni pārber ar rīvētu mocarellas sieru.
Bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu. Tad pārlej pāri kārtojumam.
Liek cepties uz 40 minūtēm ar abpusējo apdedzi, līdz siers ir zeltaini brūns.