Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Krēmīgā tomātu pasta
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Makaroni500 g
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Tomāti500 g
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Oregano1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Cukurs2 tējk.
-
Eļļacepšanai
Dekors
-
Tomāti ķiršupēc garšas
-
Svaigs bazilikspēc garšas
-
Siers Ricottapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vāra pastu kā norādīts uz iepakojuma - sāļā ūdenī līdz al dente.
Tikmēr gatavo mērci. Pannā sakarsē eļļu un sautē sīpolu apmēram 2- 3 minūtes.
Pievieno ķiploku un sautē vēl 1 minūti.
Pievieno tomātus un tomātu pastu.
Samazina uguni un ļauj sautēties 10 minūtes.
Pievieno oregano, sāli, piparus un cukuru.
Kad pasta gatava, nolej ūdeni un pievieno pastu mērcei. Kārtīgi samaisa.
Pasniedz ar krāsnī apceptiem čeri tomātiem*, svaigu baziliku un rikotas sieru.
*Krāsni sakarsē līdz 180°C, ieliek čeri tomātus un cep, līdz tomāti kļuvuši mīksti.