Krēmīgais risoto ar bekonu

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Krēmīgais risoto ar bekonu

Sastāvdaļas

  • Karsti kūpinātas cūkgaļas bekona šķēles Rimi Smart
     100 g
  • Ķiršu tomātiņi Rimi
     125 g
  • Tomātu passatas Rimi
     200 g
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploki
     5 daiva (-s)
  • Saldais krējums Rimi
     100 ml
  • Rīvēts cietais siers Rimi
     80 g
  • Apaļgraudu rīsi Rimi
     400 g
  • Itāļu garšvielas Selection by Rimi
     1 ēdamk.
  • Buljona kubiņš
     1 gab.
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Pipari
      Pēc garšas
  • Eļļa
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ātrs un garšīgs risoto ar bekonu – veselīgām vakariņām!

Nomizo un smalki sagriez sīpolus un ķiplokus.
Uzkarsē lielā pannā nedaudz eļļas un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno garšvielas un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus.
Pievieno ķiplokus un cep līdz tie kļūst aromātiski.
Pievieno rīsus pannā un maisot apcep, lai tie kļūtu caurspīdīgi un nedaudz apgrauzdētos.
Pievieno tomātu passatu un samaisi, lai risoto iegūtu bagātīgu tomātu garšu.
Nelielā katliņā uzsildi 500 ml ūdens un izšķīdini tajā buljona kubiņu.
Pakāpeniski pievieno buljonu rīsiem: lej klāt pa vienam kausiņam un maisi, līdz šķidrums gandrīz uzsūcies. Turpini šo procesu, līdz rīsi ir krēmīgi un gandrīz mīksti (aptuveni 15–20 minūtes).
Pielej saldo krējumu un samaisi un ļauj visam 5 minūtes lēnām vārīties uz nelielas uguns.
Tikmēr bekona šķēles liec gaisa friterī un cep 200 °C temperatūrā 5–7 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
Kad risoto ir gatavs un rīsi mīksti, pievieno rīvēto sieru, samaisi un ļauj tam izkust, piešķirot ēdienam vēl krēmīgāku tekstūru.
Pasniedz karstu, liekot bekona šķēles veselas pa virsu un pārkaisot ar atlikušo rīvēto sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mozzarella zaķis

10min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes