Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Krēmīgais risoto
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Buljons1.2 L
-
Sēnes (pēc izvēles)450 g
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Šalotes sīpoli2 gabali
-
Arborio rīsi275 g
-
Sauss baltvīns120 ml
-
Zaļumi3 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Melnie piparipēc garšas
-
Sviests55 g
-
Rīvēts parmezāns40 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā uzsilda buljonu.
Uzsilda dziļu pannu vai katlu. Pievieno ēdamk. olīveļļas un pievieno smalki sagrieztus šalotes sīpolus . Maisa līdz tie paliek mīksti. Pievieno sēnes un sautē uz vidēji lielas uguns, līdz sēnes sāk apcepties.
Pievieno rīsus, samaisa, lai tie tiek apsegti ar eļļu (kādas 2 minūtes).
Pielej klāt vīnu, kārtīgi samaisa, un gaida, kamēr tas pilnībā sasūcas rīsos. Tad pamazām (pa kausiņam) lej klāt buljonu un maisa rīsus (lai nepiedeg).
Pēc tam turpina liet klāt pa kausiņam, pēc katra pievienotā maisa un gaida, līdz viss buljons sasūcies rīsos. Lej klāt nākamo. Kad viss buljons ir pievienots, ļauj rīsiem sautēties vēl kādas 20 minūtes uz vidējas liesmas.
Tad izslēdz plīti, pievieno sāli un piparus, sviestu, zaļumus un parmezāna sieru.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.