Krēmīgais risoto

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Buljons
     1.2 L
  • Sēnes (pēc izvēles)
     450 g
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Šalotes sīpoli
     2 gabali
  • Arborio rīsi
     275 g
  • Sauss baltvīns
     120 ml
  • Zaļumi
     3 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sviests
     55 g
  • Rīvēts parmezāns
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uzsilda buljonu.

Uzsilda dziļu pannu vai katlu. Pievieno ēdamk. olīveļļas  un pievieno smalki sagrieztus šalotes sīpolus . Maisa līdz tie paliek mīksti. Pievieno sēnes un sautē uz vidēji lielas uguns, līdz sēnes sāk apcepties.

Pievieno rīsus, samaisa, lai tie tiek apsegti ar eļļu (kādas 2 minūtes).

Pielej klāt vīnu, kārtīgi samaisa, un gaida, kamēr tas pilnībā sasūcas rīsos. Tad pamazām (pa kausiņam) lej klāt buljonu un maisa rīsus (lai nepiedeg).

Pēc tam turpina liet klāt pa kausiņam, pēc katra pievienotā maisa un gaida, līdz viss buljons sasūcies rīsos. Lej klāt nākamo. Kad viss buljons ir pievienots, ļauj rīsiem sautēties vēl kādas 20 minūtes uz vidējas liesmas.

Tad izslēdz plīti, pievieno sāli un piparus, sviestu, zaļumus un parmezāna sieru.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti