Krēmīgi makaroni ar bekonu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Krēmīgi makaroni ar bekonu

Sastāvdaļas

  • makaroni
     400 g
  • puravs
     0.5 gab.
  • ķiploka daiviņa
     1 daiva (-s)
  • cepts bekons (140 g)
     280 g
  • saldais krējums
     100 ml
  • piens
     100 ml
  • kukurūzas ciete
     0.5 ēdamk.
  • sāls un pipari
     
  • Dižonas sinepes
     1 ēdamk.
  • pākšu pupiņas
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šis ir gards un ātri pagatavojams makaronu ēdiens, kas ir lieliski piemērots pusdienām vai vakariņām. Pateicoties krējumam un pienam, makaroni kļūst gaisīgi krēmīgi un iegūst sāļumu no kraukšķīgā bekona. Kraukšķīgās zaļās pupiņas garantē gardu pārsteigumu. Papildina ar pipariem un Dižonas sinepēm.
Lielā kastrolī liek vārīties ūdeni makaroniem.
Attīra un sagriež puravu. Notīra un sakapā ķiploku.
Bekonu apcep kraukšķīgu, pievieno puravu un ķiploku, ļauj dažas minūtes ievilkties. Samaisa krējumu un pienu un uzsilda līdz vārīšanai. Uztumē ar kukurūzas cieti, kas izšķīdināta nelielā ūdens daudzumā, un ļauj vārīties dažas minūtes. Papildina ar pipariem un Dižonas sinepēm.
Makaronus novāra, sekojot norādēm uz iepakojuma. Pievieno pupiņas. Ļauj tiem gatavoties kopā ar makaroniem pēdējās 4 minūtes. Nolej ūdeni, labi notecina un liek atpakaļ katliņā.
Pievieno bekona mērci makaronu katliņā un labi samaisa.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes