Krēmīgie rīsi ar sterleti

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Krēmīgie rīsi ar sterleti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Sterletes fileja
     250 g
  • Arborio rīsi Selection by Rimi
     300 g
  • Baltvīns
     150 ml
  • Buljons
     1 L
  • Zaļie zirnīši saldēti Rimi
     250 g
  • Sviests
     50 g
  • Eļļa
     10 g
  • Saldais sīpols
     1 gab.
  • Rīvēts cietais siers
     40 g
  • Piparmētru lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez mazos kubiņos sīpolu.
Sagatavo zivs fileju, sagriez gabalos.
Uzsildi katlā buljonu un atstāj uz minimāla karstuma sildīties.
Pannā liec 20 g sviesta ar 10 g eļļas. Pievieno sīpolus un sautē, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Pievieno rīsus, pasautē. Pielej vīnu, notvaicē.
Uzņem laiku 20 minūtes. Pievieno nedaudz buljona, lai rīsi tiktu pārklāti. Maisi un ik pa laikam pielej vēl buljonu.
Kad pagājis uzņemtais laiks, rīsiem pievieno sterleti, zirnīšus un vēl nedaudz buljona. Patvaicē 2–3 minūtes.
s. Liec klāt sviestu, rīvēto cieto sieru un ņem nost no karstuma.
a. Piemaisi piparmētru un pasniedz, kamēr rīsi krēmīgi un silti.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli