Sastāvdaļas
Salāti
-
Eļļa cepšanai15 ml
-
Truša kājas4 gab.
-
Ķiploki2 gabali
-
Rozmarīns2 zariņi
-
Romiešu salātu lapas8 gab.
-
Keila (lapu kāposta) lapas100 g
-
Olas4 gab.
Garoziņa
-
Apelsīna miziņa1 gab.
-
Rozmarīns1 ēdamk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Parmezāns30 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Anšovi5 gab.
-
Dižonas sinepes2 tējk.
-
Ķiploks15 g
-
Citrona sula30 ml
-
Parmezāns50 g
-
Maiga olīveļļa50 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Viegls, bet tai pat laikā pietiekoši sātīgs ēdiens.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un apcep truša kājas no abām pusēm zeltainas. Atstāj ar virspusi uz augšu, zem kājām paliec apakšā rozmarīna zariņus un ķiploka galvas (pārgrieztas uz pusēm) un cep krāsnī 10 minūtes.
Tikmēr bļodā samaisi sasmalcinātas visas garoziņai paredzētās sastāvdaļas. Kad pagājušas 10 minūtes, uzliec garoziņas sastāvdaļas uz truša kājām un turpini cept apmēram 15 minūtes, līdz gatavs.
Tikmēr blenderī liec visas mērces sastāvdaļas (sasmalcinātas), izņemot eļļu. Sāc blenderēt un pielej daļu eļļas, lai masa kļūst vijīgāka un viss skaisti sablenderējas. Blenderim darbojoties, lēnām lej klāt atlikušo eļļu, līdz viss pieliets un izveidojusies krēmīga salātu mērce.
Salātlapas un keilu samaisi ar daļu mērces, lai viss ir pilnīgi pārklāts. Vari izmantot visu mērci, bet vari arī daļu atstāt citai reizei vai sendvičam. Salātlapas liec traukos, pa virsu liec vidēji mīksti vārītas olas (pārgrieztas uz pusēm) un truša kājas. Pasniedz.