Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Siers Jāņu400 g
-
Salātu maisījums300 g
-
Redīsi400 g
-
Paipalu olas10 gab.
Mērce
-
Paipalu olas2 gab.
-
Sinepes1 tējk.
-
Vusteras mērce0.5 tējk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Medus0.5 tējk.
-
Olīveļļa Extra Virgin30 ml
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā liec mērces sastāvdaļas: olas, sinepes, medu, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), Vusteras mērci, sāli un piparus.
Ar blendera putojamo vai rokas putojamo slotiņu samaisi.
Tad, visu laiku maisot, lēnām lej klāt eļļu.
Kad visa eļļa pievienota, jābūt krēmīgai mērcei.
Sakarsē grilu un, kad tas karsts, liec virsū palielos gabalos sagrieztu sieru un grilē no abām pusēm.
Kad tas gatavs, liec uz dēlīša un ļauj nedaudz atdzist, lai varētu to sagriezt.
Protams, var cept arī pannā.
Bļodā liec salātus, sagrieztos redīsus un sieru.
Pārlej ar mērci un samaisi.
Liec traukā, dekorē ar vārītajām paipalu oliņām (pārgrieztām uz pusēm) un pasniedz.