Sastāvdaļas
-
Saldais krējums300 g
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Fenheļa sēklas (pēc izvēles)0.33 tējk.
-
Citrona miza1 gab.
-
Sviests (trīs gabaliņos)40 g
-
Rīvēts siers Grana Padano40 g
-
Makaroni Spaghetti240 g
-
Foreles vai laša ikri4 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liec katlā vārīties spageti kā norādīts uz iepakojuma.
Paralēli citā katliņā lej saldo krējumu, liec smalki sarīvētu citrona mizu, timiāna lapiņas, fenheļa sēklas un karsē uz palielas liesmas, līdz sāk vārīties.
Nogriez vidēju liesmu un pavāri, līdz krējuma daudzums samazinās par trešo daļu.
Noņem no uguns, ieliec gabaliņu sviesta un iemaisi ar rokas putojamo slotiņu, kamēr izkūst.
Tā pa vienam pievieno arī pārējos sviesta gabaliņus.
Beigās iemaisi sieru, visu laiku maisot, līdz tas izkūst.
Pagaršo, vai pietiek sāls un pipari.
Nokās pastu, atstājot kādus 100 ml šķidruma.
Liec pastu atpakaļ katlā uz mazas liesmas, pievieno mērci un iemaisi.
Ja mērces pietiek, viss kārtībā; ja šķiet, ka gribētos vairāk, pielej nedaudz atlikušā ūdens un pavāri, līdz tas vāroties sabiezē un skaisti apņem pastu.
Liec šķīvjos, virsū liec ikrus un pasniedz uzreiz.