Kūka “Zaķis”

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Kūka “Zaķis”
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Milti
     225 g
  • Pūdercukurs
     280 g
  • Sāls
     2 g
  • Mandeļu milti
     30 g
  • Sviests
     210 g
  • Olas
     35 g
  • Vaniļas cukurs
     5 g
  • Krēmsiers
     400 g
  • Atlaidinātas saldētas upenes
     25 g
  • Spināti
     25 g
  • Upeņu ievārījums
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samīci 60 g miltu ar 80 g pūdercukura, vaniļas cukuru, sāli, mandeļu miltiem un 130 g sviesta.
Pakāpeniski pievieno atlikušos miltus un olas līdz viendabīgai masai.
Noliec ledusskapī uz stundu.
No kartona (30x30 cm) piegriez zaķa galvas formu ar ausīm.
Izrullē mīklu plānā kārtā, piegriez zaķa galvas formā un cep ī 175 grādos aptuveni 15–20 minūtes, pavisam trīs kārtas.
Putotājā sakul krēmsieru ar 200 g pūdercukura un 80 g sviesta.
Trešdaļai krēma piejauc sastampātas upenes (bez šķidruma), bet trešdaļu sablendē ar blanšētiem spinātiem (bez šķidruma).
Visus krēmus saliec konditorejas maisiņos ar uzgaļiem.
Uz pirmās zaķa kārtas izspied zaļo spinātu krēmu, pa vidu liec pa karotītei upeņu ievārījuma, tad otro zaķa kārtu.
Uz tās izspied violeto upeņu krēmu un vidū nedaudz upeņu ievārījuma.
Tad liec trešo zaķa kārtu un dekorē ar balto krēmu.
Garnē kūku ar dažādiem Lieldienu dekoriem: smilšu mīklas cepumiem, šokolādes oliņām, krāsainām konfektēm, ogām, bezē.
Liec uz stundu ledusskapī nostāvēties.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes